VOLUNTARIAT RO IT


Activitatea voluntarilor

Activitatea regulata a voluntarilor nostri consta in efectuarea lectiilor si a temelor cu copii si tinerii ce fac parte din Fundatie. In acest scop, fiecare voluntar isi alege o zi din saptamana. Pe langa aceasta, voluntarii participa la un curs de formare de voluntari, care are loc o data pe saptamana, iar formatorii sunt voluntarii mai vechi, cu mai multa experienta. De asemenea se organizeaza diferite activitati recreative, iesiri, jocuri, impreuna cu copiii si tinerii din cadrul Fundatiei.

Schimb de experienta

In vara anului trecut, voluntarii nostri au participat la un schimb international finantat de Uniunea Europeana prin Programul YOUTH - TINERET. Partenerii nostri au fost tineri voluntari italieni din cadrul Oratoriului Parohial din Torre Boldone, langa Bergamo.


Tabara de formare

In fiecare an, in luna august, impreuna cu colaboratorii si finantatorii nostri din Italia (Torino), organizam o tabara de formare de voluntari de cateva zile, de obicei undeva in imprejurimile Baii Mari, dupa care urmeaza o tabara de vara la mare, cu toate persoanele ce activeaza intr-un fel sau altul in cadrul Fundatiei: educatori, voluntari, asitenti sociali, copiii si tinerii din Fundatie, muncitorii firmei Somaschi SRL (Fundatia are si o firma), precum si copiii aflati in alte programe ale partii de asistenta sociala.
Activitati

Voluntarii sunt tineri liceeni, studenti si absolventi, care se implica in urmatoarele sectoare din cadrul fundatiei:

  • Laboratorul Educativ-Scolar, unde sunt asistati 20 de copii cu vârsta cuprinsa între 14 si 18 ani. Acestia merg la scoala, iar voluntarii nostri îi ajuta la teme. Voluntarii participa de asemenea la activitati educativ-recreative alaturi de copii;
  • Laboratorul Educativ-Ocupational, unde se afla 9 copii care nu au urmat o scoala sau au întrerupt scoala si care, sub supravegherea educatorilor învata o meserie. Ei urmeaza o forma de învatamânt la fara frecventa, având nevoie de ajutor pentru a recupera tot ce nu au învatat pâna acum. Voluntarii îi ajuta la teme si de asemenea desfasoara activitati educativ-recreative cu copiii integrati în acest laborator;
  • Casa Miani, pe strada Castanilor, unde se afla în plasament un numar de 9 copii;
  • Voluntarii presteaza munci ocazionale în farmacie, la sortarea medicamentelor sosite din Italia, dar si în magazia de ajutoare.


Voluntarii care participa frecvent la activitati sunt în numar de 40. Ei si-au ales sectorul de activitate unde doresc sa se implice si unde dedica saptamânal câteva ore din timpul lor.


Saptamânal avem întâlniri cu toti voluntarii, întâlniri de formare a spiritului de voluntariat, de organizare a activitatilor si proiectelor, de discutare a eventualelor probleme din saptamâna precedenta.

Copyright © 2007 - 2024 Fundatia de Voluntari Somaschi
Realizat de siteuriweb.com